loader image

Vann på avveie er et problem. Svært mange byggskader oppstår som følge av fukt- og vanntilførsel, og det er som oftest de snikende, skjulte lekkasjene som virkelig kan gjøre skade.

Hvordan oppdages fukt?

Fuktskader og fuktig klima i en konstruksjon er ikke alltid lett å oppdage, men det er ting du som boligeier kan være oppmerksom på, som for eksempel:

  • feilmontering av fliser og belegg
  • skjolder og misfarging på vegger
  • saltutslag på innvendig grunnmur
  • mugglukt, eller den karakteristiske “kjellerlukta”

Ved kjøp av ny bolig kan du sikre deg ved å få kontrollert våtrom og kjellere der reparasjonskostnader er særdeles store og der villa- og huseierforsikring normalt ikke dekker kostnadene til reparasjoner. Skal du selge en bolig kan det også være smart å utføre fuktmåling i forkant for å unngå reklamasjon fra den nye eieren i etterkant. Selv nye boliger kan ha store fuktproblemer.

Når vann samles i bygningsmessige konstruksjoner, vil det over tid dannes muggsopp. Når muggsoppen dør, avgir den toksiner som kan gi allergiske og astmatiske symptomer. Hvis en i familien er konstant “småforkjølet” kan fukt være forklaringen.

Les mer om vår muggsoppanalyse her!

Vi utfører grundige undersøkelser, og benytter førsteklasses utstyr til jobben. Ta kontakt med oss dersom du mistenker fuktskader i din bolig!

Share.